Lezing Geologische Vereniging

Datum & tijd
16 feb 2024 18:30 - 22:00

Vertrekplaats
Goertjesweg 3
Zwolle 8013 PA

De Geologische Vereniging Zwolle e.o. organiseert maandelijks een lezing bij de Nooterhof op de vrijdagavond.

Een verrassende ontdekking.

Vrijdagavond 16 februari 2024 komt Jeroen van Gessel, een enthousiast verzamelaar van mineralen en fossielen, een lezing houden. Hij doet dit naar aanleiding van de gift die hij jaren geleden kreeg van een vriend namelijk een doosje “met stenen”.

Dit doosje werd tijdelijk opgeborgen, maar na een half jaar toch eens geopend en bekeken. Daarop volgde verrassing op verrassing en de ene uitdaging na de andere.

Het bleek namelijk niet zomaar een doosje stenen, maar een mooie verzameling fossielen van inmiddels bijna 100 jaar geleden.

 

Hoe weten we dat?

Met de aangetroffen “sporen” in de hand volgde een jarenlange tocht langs internet, musea, bibliotheken, boeken over fossielen, geologische verenigingen, het verleden, en nog meer musea, tot in Duitsland aan toe. In de lezing beschrijft Jeroen zijn zoektocht naar de kennis over hetgeen hij aantrof.

De aanvang van de lezing is om 19:30 uur. De zaal is open om 18:30 uur.

Tussen 18.30 en 19.30 is er het stenenspreekuur. U kunt uw vakantievondsten, uw onbekende stenen, fossielen en mineralen laten determineren (naam geven). Er zijn een aantal amateur geologen aanwezig, die samen met u op zoek gaan naar de juiste naam van de steen, het fossiel of mineraal. Misschien hebt u een bijzondere foto gemaakt van een berg of een breuk in een bergwand en wilt u daar een verklaring voor hebben. Neem mee. De koffie pruttelt. Om 18:30 uur is de toegang gratis.

Plaats: De Nooterhof Goertjesweg 3, 8013 PA Zwolle (door het hek direct links naar de vergader-units).

Toegang voor leden NGV Zwolle gratis. Geen lid? Hiervoor vragen wij een bijdrage van 5 euro (inclusief koffie/thee).

Vragen? Wilt u de nieuwsbrief van de Geologische Vereniging afd. Zwolle e.o. ontvangen? Dan graag een mailtje naar arnold.kip@wxs.nl