Nooterhof Netwerk

groene hotspot

Communicerende wortelstelsels, sluimerende schimmeldraden, vliegroutes en gangenstelsels. Alles in de natuur is een netwerk en in de Nooterhof sta je er bovenop en middenin.
Kennis, educatie, onderzoek en activiteiten van het Nooterhof Netwerk maken van de Nooterhof een Groene Hotspot.

Nooterhof Netwerk

Sinds het voorjaar 2022 zijn zes Zwolse natuurorganisaties in de tijdelijke units in de Nooterhof gehuisvest.
Samen vormen zijn het Nooterhof Netwerk en zorgen voor natuur- en milieueducatie in de vorm van activiteiten, lezingen en tentoonstellingen.
Ook andere natuurorganisaties, zoals Natuurplatform Zwolle,  zijn betrokken bij dit netwerk en maken gebruik van de tijdelijke units voor vergaderingen, lezingen en andere bijeenkomsten.

 

Natuur- en milieueducatie

In de Nooterhof heeft natuur- en milieueducatie altijd een belangrijk rol gespeeld. Al in 1961 brachten wethouder Nooter en hoofd Plantsoenen Gerard Mostert het belang van kennisoverdracht van de natuur onder de aandacht. Er werden lesmaterialen ontwikkeld, ruimte voor jeugdtuinen gemaakt, een Groentelefoon opgericht en voorlichting gegeven.

Natuur- en milieueducatie is nog altijd een belangrijk onderdeel van de Nooterhof.  De afstand van mens tot de natuur is misschien groter dan ooit en de Nooterhof kan bijdragen om kinderen en jongeren weer kennis te laten maken met een stukje echt natuur. Geen lesboekjes, maar actief en in de buitenlucht leren. Kijk onder activiteiten om te zien wat er te doen is.

 

Onderwijs

De Nooterhof onderzoekt verbindingen met het onderwijs om samen onderwijstrajecten uit te werken binnen en buiten de Nooterhof. Ecologie, onderzoek naar biodiversiteit en klimaatveranderingen zijn daarbij belangrijke onderwerpen.