Vogelplekkenspottocht

Datum & tijd
13 mei 2023 11:00 - 14:00

Vertrekplaats
Goertjesweg 3
Zwolle 8013 PA

Het bos, de uiterwaarden en in de stad. Allemaal plekken waar je goed vogels kan kijken. Elke plek heeft weer zijn unieke vogelsoorten. Op zaterdag 13 mei, tijdens de nationale vogelweek, wordt door de KNNV, IVN en de Nooterhof de Vogelplekkenspottocht georganiseerd. Hierbij kan je zelfstandig langs verschillende posten in en om Zwolle fietsen. Hier staan enthousiaste gidsen klaar met een verrekijker om jou alles te vertellen over de vogels op die plek. Met een eigen streeplijst kan je zelf aanstrepen welke vogels jij allemaal hebt gezien die dag. 10? 50? 100? Hoeveel verschillende vogels zie jij op één dag?

Tijdens de Vogelplekkenspottocht worden 4 Zwolse vogelplekken bemenst door vrijwilligers tussen 11:00 en 14:00. Dit zijn de Oosterenk, Vreuderijkerwaard, Westerveld en de Nooterhof. Vrijwilligers zijn te herkennen aan een rood petje. Als deelnemer mag je zelf verzinnen waar je begint en in welke volgorde je de plekken bezoekt.

Aanmelden kan via petervandam38@yahoo.com. Bij aanmelding krijg je digitaal de streeplijst en de kaart met exacte locaties toegestuurd. Op elke telpost liggen ook een aantal streeplijsten.

Wanneer: Zaterdag 13 mei

Tijd: 11:00 – 14:00

Waar: 4 Zwolse vogelplekken, Oosterenk, Vreugderijkerwaard, Westerveld en Nooterhof.

Voor wie: Alle vogelliefhebbers, van jong tot oud, van leek tot expert.

Kosten: Gratis

Indien mogelijk zelf een verrekijker meenemen. Op alle locaties zullen een paar extra verrekijkers zijn, maar niet voldoende voor iedereen. Alle locaties zijn voorzien van een zoekkaart.

Foto lepelaar Peter van Dam.

Op de locaties op de kaart met een rode stip staan vrijwilligers klaar om je mee op pad te nemen door het gebied. De locaties met een blauwe rand kan je op eigen gelegenheid bezoeken.