Vogelzangcursus 2023

Datum & tijd
4 mrt 2023 08:00 - 09:30

Vertrekplaats

De werkgroep vogelzang van IVN Zwolle organiseert ook dit voorjaar de vogelzangcursus. Iedereen die interesse heeft in zangvogels en en ze graag wil leren herkennen aan hun zang is van harte welkom bij deze cursus. Een vooropleiding is niet nodig. Ook kinderen vanaf acht jaar zijn van harte welkom.

Wie?
Met een vaste groep van maximaal 12 cursisten en 2 vaste gidsen ga je op pad.

Wat?

12 weken lang ga je onder leiding van twee gidsen van maart tot en met mei wekelijks anderhalf uur op pad. De laatste cursusdag sluiten we af met een eindexcursie die wat langer duurt.

Waar?

Diverse vogelgebieden in en in de directe omgeving van Zwolle (fietsafstand). Zoals Het Engelse Werk, Zandhove, Westerveldse Bos, etc.

Wanneer?

De zaterdaggroepen starten op 4 maart 2023 om 08.00 uur. De laatste cursusdag is op 20 mei 2023.

De maandaggroepen starten op 6 maart om 09.00 uur. De laatste cursusdag is 22 mei 2023.

Kosten

Voor leden van IVN en KNNV: €25,-
Voor niet-leden: €40,-
Kinderen tot 18 jaar: €12,50

Overige informatie

Neem je verrekijker mee en trek stevige schoenen aan. We staan regelmatig stil, dus kleed je warm aan als het koud is.

Groepsindeling

We vinden het belangrijk dat zo veel mogelijk mensen kennis maken met de natuur. De groepen delen we in op kennisniveau, daarbij willen we zoveel mogelijk nieuwe mensen de kans geven de cursus te volgen. We delen de groepen in nadat de aanmeldingstermijn gesloten is. De afgelopen jaren hebben we te maken gehad met cursisten die maar een paar keer in plaats van 12 keer mee hebben gelopen, terwijl we mensen hebben moeten teleurstellen omdat de groepen vol waren. We willen je daarom vragen je alleen aan te melden als je ook van plan bent te komen.

Sluitingsdatum aanmelding

Vrijdag 10 februari. Op de website van IVN Zwolle kun je je aanmelden. Klik op een van de buttons onderaan de pagina van om je aan te melden.