Anderhalf (Nat)uurtje

Datum & tijd
5 feb 2024 19:30 - 21:00

Vertrekplaats
Goertjesweg 3
Zwolle 8013 PA

Iedere eerste maandagavond van de maand organiseert de KNNV het Anderhalf (Nat)uurtje,
in de Nooterhof.

Het idee is dat de KNNV de deur opent voor iedereen die geïnteresseerd is in de natuur of voor liefhebbers die zelf wat te vertellen hebben. Het programma is elke keer anders. Het anderhalve uur wordt geknipt in stukjes van een kwartier, zoals gebruikelijk op de avonden van de insectenwerkgroep KNNV/IVN. Elk kwartier krijgt een andere invulling.

We willen hiermee graag voor de Zwolse bevolking een soort spreekuur organiseren. Ieder belangstellend is welkom.

Programma 5 februari:

1            Zwolse vogels ‘beelden en afbeeldingen’

Arnold Verhoeven deelt zijn ervaringen met ons. En dat moeten veel ervaringen zijn, want Arnold is altijd wel ergens te vinden achter zijn telescoop.

2            Astrofotografie

Peter van Leuteren is amateur astronoom bij de Cosmos Sterrenwacht in Lattrop. Vanaf 2008 maakt hij foto’s van de sterrenhemel met behulp van een telescoop en allerlei objectieven. Veel foto’s zijn te zien op www.blikomhoog.nl en tijdens dit Anderhalf (Nat)uurtje.

3            Knoflookpad

Evert Ruiter houdt zich al jaren bezig met de knoflookpadden in onze Zwolse omgeving. Knoflookpadden leiden een verborgen leven. Je krijgt hem nauwelijks te zien en moeilijk te horen.

4            Waterspreeuw

Het waarnemen van een waterspreeuw in ons land is altijd bijzonder. Heb je hem een keer waargenomen, dan wil je hem vaker zien. Dat is vaak lastig, omdat er jaarlijks maar weinige bij ons de winter doorbrengen.

 

Lokatie: de Nooterhof, Goertjesweg 3, 8013 PA Zwolle. Parkeren kan bij het gebouw van Landstede aan het begin van de Goertjesweg. Loop het fietspad op (ca 200 meter) en bij de entree van de Nooterhof door het hek linksaf richting de unit.

Voor gebruik van koffie en thee wordt een kleine vergoeding gevraagd.