De ontdekking van de Melkweg

Datum & tijd
21 sep 2023 19:30 - 21:30

Vertrekplaats

De Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde organiseert regelmatig lezingen bij de Nooterhof. Vanavond de lezing: De ontdekking van de Melkweg.

De Melkweg heeft vanaf een donkere plek een prachtig aanzicht. Al eeuwen wordt ze door de mens bewonderd en bestudeerd. Dit leidde tot vele ontdekkingen, ook gedaan door Nederlandse sterrenkundigen. De Melkweg bevat vele verhalen: over het leven van sterren, over gas en stof of over een zwart gat verborgen in het centrum. Onze aarde blijkt onderdeel uit te maken van dit immense en complexe systeem. En de Melkweg blijkt een eiland te zijn in een uitgestrekte kosmische oceaan. Het ontzag dat men in de oudheid al had voor de Melkweg is geheel terecht.

Jeffrey Bout is docent en communicator in bèta vakken: in natuurkunde, elektrotechniek, sterrenkunde, wiskunde en ICT bij de Hanzehogeschool Groningen. Hij geeft veel lezingen over sterrenkunde aan verenigingen, scholen L.O. en M.B.O. Hij doet dat met veel enthousiasme.

 

 

Datum:           21 september

Aanvang:        19.30 u

Toegang:         Gratis voor leden van VWS Thales; van niet-leden vragen wij een bijdrage van €5,00 (contant te betalen, pinnen niet mogelijk).

Locatie:           Nooterhof, Goertjesweg 3, 8013 PA Zwolle. Parkeren kan bij het gebouw van Landstede aan het begin van de Goertjesweg. Loop het fietspad op (ca 200 meter) en bij de entree van de Nooterhof door het hek linksaf richting de unit.