Lezing: Jacht op tornado’s

Datum & tijd
19 okt 2023 19:30 - 21:30

Vertrekplaats

Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde Thales organiseert regelmatig lezingen. Vanavond de lezing Jacht op Tornado’s door Robert de Vries:

Weerman Robert de Vries uit Emmeloord zag hagelstenen zo groot als golfballen, dreigende wolken die als enorme ufo’s in de lucht hingen en bliksemschichten die urenlang de hemel verlichtten. Totdat er eindelijk klonk: ‘Tornado at the ground’ en daar stond hij oog in oog met een echte tornado. In ruim een week 10.000 km in de auto was daar voor nodig, het was het allemaal waard.

Van jongs af aan is de Vries is geïnteresseerd in alles van het weer. Zo geïnteresseerd, dat hij er zijn werk van maakte. Hij schrijft voor kranten het weerbericht, is weerman bij Omroep Flevoland en valt in bij SBS6, als invaller. Hij is de hele dag in de weer met het weer.

 

Datum:            19 oktober

Aanvang:         19.30u

Toegang:         Gratis voor leden van VWS Thales; van niet-leden vragen wij een bijdrage van €5,00 (contant te betalen, pinnen niet mogelijk).

Locatie:           Nooterhof, Goertjesweg 3, 8013 PA Zwolle. Parkeren kan bij het gebouw van Landstede aan het begin van de Goertjesweg. Loop het fietspad op (ca 200 meter) en bij de entree van de Nooterhof door het hek linksaf richting de unit.