Natuurrijk Zwolle – groenfestival in de Nooterhof

Datum & tijd
17 sep 2023 13:00 - 17:00

Vertrekplaats

Op zondagmiddag 17 september van 13.00 tot 17 uur wordt voor de tweede maal het groenfestival Natuurrijk Zwolle georganiseerd.

Maak kennis met de verschillende organisaties van het het Nooterhof Netwerk. Koop of ruil planten, zaden en groente. Ervaar wat teveel of te weinig water in je tuin voor effect heeft en wat je er aan kunt veranderen. Duik in de gelaagdheid van de bodem of laat je meer vertellen over stenen, fossielen en mineralen. Heb je zelf een steen waar je meer over wilt weten, neem deze dan mee!  Neem de zeis ter hand en probeer en stukje grasland met de hand te kortwieken. Je hoort ook waarom we dit twee keer per jaar met de hand doen bij de Nooterhof. Twijfel je ook wel eens welk afval nu in welke bak moet? Bij de stand van de Rova kun je de check doen met het afvalscheidingsspel! De kinderen kunnen speurtochten doen en een eigen vaas knutselen. Kosten voor het knutselen zijn € 2 euro, contant of per QR-code te betalen. Lilian van De Kwekerieje verkoopt vaste, inheemse en eetbare planten. Het Wereld Natuurfonds heeft een volle stand met informatie en spullen die gekocht kunnen worden, daarnaast zijn er diverse spellen.

Volgende week is het de week van de bodemdiertjes. Deze beestjes zijn heel erg nuttig. Weet jij welke diertjes er in de bodem leven? Ga op zoek met een loeppotje en ontdek het!

Er zijn verschillende interactieve sessies verzorgd door de Geologische Vereniging en door de Vereniging voor Weer en Sterrenkunde Thales.

Geniet van huisgemaakte lunch of gebak en heerlijke koffie of thee. Dein mee op de live muziek en zang van Van Laanen. Kortom er is van alles te doen en te beleven voor jong en oud.

Natuurrijk Zwolle wordt mede mogelijk gemaakt door de Milieuraad, Stichting Zwolle Groenstad, KNNV, IVN, Geologische Vereniging Nederland afdeling Zwolle, VWS ThalesROVA, Wereld Natuurfonds, Kwekerieje

Entree is gratis