Lezing Geologische vereniging: Mineralen en zwerfstenen in Zweden

Datum & tijd
15 sep 2023 18:30 - 22:00

Vertrekplaats

Op vrijdagavond 15 september 2023 houdt Berend Jan Grotenhuis een lezing over mineralen en zwerfstenen uit Zweden.

Berend Jan Grotenhuis is niet zomaar iemand. Hij kreeg in 2015 de P. van der Lijn onderscheiding voor zijn jarenlange onvermoeibare inzet om de kennis betreffende de geologie van Nederland te verbreiden onder amateurs door het organiseren van cursussen, het houden van lezingen en het organiseren en leiden van geologische excursies.

Berend neemt u vrijdagavond mee naar Zweden. Hij vertelt over de vindplaatsen van mineralen en stenen in Zweden. Hij weet er veel van. Berend Jan komt al vanaf 1975 in Zweden. Hij is ook lid van een Zweedse geologische vereniging, waardoor hij meer weet dan de gewone hobbyist.

Berend Jan toont mooie dia’s van mineralen, zwerfstenen en geologisch interessante plaatsen van  Zweden. Dus als u overweegt om een keer naar Zweden te gaan en u hebt interesse in mooie stenen kom dan. Weet u van harte welkom. Välkommen!

De aanvang van de lezing is om 20:00 uur. De zaal is open vanaf 18:30 uur.

Tussen 18:30 en 19:30 uur is er het Stenenspreekuur. U kunt uw vakantievondsten, uw onbekende stenen, fossielen en mineralen laten determineren (naam geven). Er zijn een aantal amateur geologen aanwezig die samen met u op zoek gaan naar de juiste naam van de steen, het fossiel of mineraal. Misschien hebt u een bijzondere foto gemaakt van een berg of een breuk in een bergwand en wilt u daar een verklaring voor hebben. Neem mee. De koffie staat klaar. Om 18:30 uur is de toegang gratis.

Toegang voor leden NGV Zwolle gratis. Geen lid? Hiervoor vragen wij u een bijdrage van 5 euro (inclusief koffie en thee).

Vragen? Wilt u de nieuwsbrief van NGV Zwolle ontvangen? Dan graag mailtje naar arnold.kip@wxs.nl

Datum: 15 september 18.30 uur inloopspreekuur, 20.00 uur aanvang lezing
Lokatie: de Nooterhof, Goertjesweg 3, 8013 PA Zwolle. Parkeren kan bij het gebouw van Landstede aan het begin van de Goertjesweg. Loop het fietspad op (ca 200 meter) en bij de entree van de Nooterhof door het hek linksaf richting de unit.

De Geologische Vereniging Zwolle e.o. organiseert maandelijks een lezing bij de Nooterhof op de vrijdagavond. De lezing start om 20.00 uur. Voorafgaand aan de lezing is er om 18.30 uur een inloop steenspreekuur. Heb je stenen of fossielen en wil je daar meer over weten? Neem ze mee en laat ze analyseren.