Lezing Geologische Vereniging – Diepteboringen

Datum & tijd
17 feb 2023 20:00 - 22:00

Vertrekplaats
Goertjesweg 3
Zwolle 8013 PA

Diepe boringen in onze aarde: Techniek & Mogelijkheden

De techniek van het boren in onze aarde is ontwikkeld voor de winning van olie & gas, maar opent tegelijkertijd mogelijkheden voor de winning van hernieuwbare energie zoals aardwarmte en het verkrijgen van meer inzicht in de samenstelling van de aarde. Het gebruik van aardwarmte staat zeker door de huidige energiecrisis volop in de belangstelling.

De haalbaarheid van aardwarmteprojecten (zoals hier in Zwolle) wordt in grote mate door de kosten en veiligheid van het benodigde boorproces bepaald. Boren is duur en complex en zeker niet zonder gevaren. In deze presentatie wordt gepoogd een inzicht te geven in de voortschrijdende techniek van het boorproces en hoe de daaraan verbonden uitdagingen tot aanvaardbare proporties kunnen worden teruggebracht.

Spreker Ivo Stulemeyer:

 De aanvang van de lezing is om 20:00 uur. De zaal is open om 18:30 uur.

Tussen 18:30 en 20:00 uur is het Stenenspreekuur. U kunt uw vakantievondsten / uw onbekende stenen, fossielen en mineralen laten determineren (naam geven) Er zijn een aantal amateur geologen aanwezig die samen met u op zoek gaan naar de juiste naam van de steen, het fossiel of mineraal. Misschien hebt u een bijzondere foto gemaakt van een berg of een breuk in een bergwand en wilt u daar een verklaring voor hebben. Neem mee. De koffie pruttelt. Om 18:30 is de toegang gratis.

Plaats: De Nooterhof Goertjesweg 3, 8013 PA Zwolle

Toegang voor leden NGV Zwolle gratis. Geen lid? Hiervoor vragen wij een bijdrage van 5 euro. (inclusief koffie / thee).

Vragen? Wilt u de nieuwsbrief van NGV Zwolle ontvangen? Dan graag een mailtje naar arnold.kip@wxs.nl